27 de novembre, 2006

Més sobre immigració.

El PP continua agitant la immigració com a espantall per la societat espanyola. A la darrera sessió de control al Govern al Congrés la diputada Salom les va dir de l’alçada d’un campanar.

Res i fa que recents estius acadèmics indiquin quina està sent l’aportació positiva de la immigració a l’economia espanyola. Ni que l’evidència empírica ho posi de relleu contínuament. Sense anar més lluny, avui a Vallderoures, al Matarranya, la cambrera que ens ha servit al hostal, a la pregunta meva d'on era, m’ha contestat que era romanesa. A Alcanyís, al Baix Aragó, negres, moros i llatins formen part del paisatge i del paisanatge.

Ja ho he explicat altres vegades, això és un perill per la societat espanyola, o una benedicció?

Al diari d’avui, en una ressenya del llibre “Inmenso estrecho II” he trobat el que va dir el mestre Galbraith sobre el que representa aquest fet:

“Migrar es la acción más antigua contra la pobreza, selecciona a aquellos que más quieren ayudar; es buena para el país al que van y contribuye a romper el equilibrio de pobreza del país que vienen. ¿Cuál es la perversión del alma humana que hace que la gente se resista tanto a un bien tan obvio?”

Hem pensat que passaria en sectors sencers de l’economia espanyola si desapareguessin de cop totes les persones que hi hem incorporat en els darrers anys?

No és un problema! És una solució! I ho hem d’explicar!!

Alcanyís, 25 de novembre.

2 comentaris:

garmir ha dit...

Hola:
Ctalunya no necesita la inmigració per creixer, la inmigració nomès es necesaria per perpetuar un model económic basat en baixa productivitat, salaris baixos e intensius en mà d´obra, la inmigració ha sustituit la falta de natalitat nostra, peró....si hi havia menys gent s´hauria ajustat la economia igualment , creixent en base a empreses de mes valor afegit, multinacionals, treball de qualitat i poders públics actuan com a fomentadors de feina. El model actual trenca el model de convivencia a Ctalunya doncs augmenta la despesa pública en educacio i sanitat per els inmigrants mentre els poders públics no s´ocupen dels catalans menys afavorits essent el terreny de cultiu ideal per formacions politiques populistes com el Front National a Francça o LLIGa Nord a Lombardia que aqui encara no han sorgit.

Marc Arza ha dit...

Immigració: 3 mentides/3 veritats.

http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/11/immigraci-3-mentides-3-veritats.html