20 de maig, 2006

El Grup Mixt i les seves propostes.



Dues interpel·lacions de components del Grup Mixt al Ministre d’Indústria. La Diputada de Nafarroa Bai, Uxue Barkos, sobre deslocalitzacions industrials, i la Diputada de Eusko Alkartasuna, Begoña Lasagabaster, sobre la central nuclear de Santa María de Garoña.

Els dos temes són importants i força treballats al Congrés. En el primer cas existeix una subcomissió específica (de la Comissió d’Indústria) en funcionament. En el segon cas, també a la Comissió d’Indústria, hi ha una ponència concreta del tema nuclear.

El que passa amb els components del Grup Mixt és que són de formacions diverses (4) i sols tenen un representant a la Comissió (i dificultats per assistir a les reunions) i, en ambdós casos que ara ens ocupen, cap de les interpel·lants hi són.

Això comporta, que en virtut del Reglament del Congrés, han arribat al Ple - malgrat siguin en forma menor d’interpel·lació- temes que estan sobradament tractats en altres òrgans, segurament més adients, de la Cambra.

Les interpel·lants, a més del seu dret de poder proposar el que creguin convenient, ho fan degut a que els casos que tracten afecten a les seves circumscripcions. El cas de Navarra derivat del tancament d’una fàbrica d’electrònica de consum (japonesa) a Tudela, i a la problemàtica actual de la fàbrica de la Wolskvagen de Landaben. L’altra cas per la proximitat de la central de Santa María de Garoña (Burgos) de la Comunitat Autònoma Basca.

D’aquí en sortiran mocions que veurem la setmana que ve, en que les propostes d’un sol diputat per interessos locals hauran de ser considerades i votades per tots els grups amb una visió general. Però, això són les regles del joc.

Madrid, 18 de maig.