29 de gener, 2006

Quina setmana!

Tornant d’Algèria em quedo a Madrid.

El dimecres va haver-hi una sessió extraordinària del Congrés (estem en vacances parlamentàries). Es tractava de convalidar un Reial Decret llei sobre uns aspectes del Plans de Pensions abans d’acabar el mes de gener, i es va fer una sessió especial que ens va ocupar part del matí. Abans de començar-la es va reunir el Grup Parlamentari Socialista i la direcció ( l’Alfredo Pérez Rubalcaba) va informar-nos dels resultat de les darreres negociacions sobre l’Estatut. Val a dir que la satisfacció entre els companys era general.

Sortint de la sessió corren cap a IFEMA a la inauguració de FITUR. Al stand de la Secretaria de Turisme i Comerç vam formar els diputats de la Comissió. Vaja!, els que hi vam anar. Els Reis, que un any més van protagonitzar la inauguració del certamen, ens van saludar. Tot normal. El turisme és més del 12% del PIB del país. Som el segon receptor mundial de turistes, i l’envergadura de la Fira s’ho mereix. La Secretaria General de Turisme (l’amic Raimon Martínez Fraile), a través de Paradores, ens va convidar a dinar. Aquí van aparèixer altres diputats de la Comissió. Clar, era un bon dinar, excel·lent. Abans, però, l’Arantza Mendizabal ens va arrossegar fins el stand d’Euskadi. Ens van oferir uns “pintxos” sensacionals. La Vice Consellera, Coro Garméndia, ens va atendre i obsequiar convenientment. Acabat el dinar vam fer els honors al stand de Paradores. Quants suggeriments per fer uns dies de repòs, o de vacances! Vam anar al stand veí de RENFE, on ens vam mostrar les possibilitats de reservar bitllet directament per Internet. L’Ana Mª Fuentes tenia especial interès que anéssim al pavelló d’Andalusia. Bé, realment ocupava tot un pavelló. Es nota que és una de les principals bases de la seva economia. Segurament, era excessiu, però FITUR és així, i Andalusia té molt per oferir. (Els Reis amb el Secretari d'Estat de Turisme i Comerç, Pedro Mejía, el President de la Comissió d'Indústria, Antonio Cuevas, i la Portaveu Adjunta del GPS, Mamen Sánchez)

El dijous vaig anar a San Adrián (Navarra). Havia quedat amb el meu corresponent al Senat, el portaveu socialista d’Indústria Carlos Chivite (que és a més el Secretari General dels socialistes navarresos) per visitar el CNTA (Centro Nacional de Tecnología y Seguridad Alimentaria- Laboratorio del Ebro). Vaig creure convenient anar-hi amb el meu cotxe ja que, fet i fet, tardaria el mateix que amb qualsevol altre mitjà. Quant fas un recorregut com aquest tornes a adonar-te de les dificultats circulatòries de la Regió de Barcelona. Fins passat Martorell és insuportable. Després, per l’època, boira a la plana de Lleida. Malgrat el nom, el CNTA és privat, impulsat per la indústria conservera al començament, i ara en procés d’expansió. Ben dotat, amb personal molt qualificat i recolzat per la Comunitat Foral, que com és conegut va granada. Una nova mostra de les possibilitat que hi ha en qualsevol activitat si aquesta es tecnifica i ofereix nous productes. Em van parlar d’aliments de quinta gamma, que són els preparats adients per les necessitats de la vida actual derivats de l'estil de treball i lluny de casa, i de la reducció de membres a les unitats familiars. Bon dinar, com correspon a la zona, amb l’Alcalde, el director del centre i el company Juan Moscoso. (Foto Diario de Navarra)

El divendres al vespre acte a l’Agrupació Socialista de El Masnou. Els faig una xerrada sobre l’Estatut. Malgrat la propaganda del Partit, els parlo de la meva visió de com i perquè a estat el procés que portem sobre el tema. Com a altres actes semblants que he fet, els companys/nyes estan receptius a les meves explicacions i m’agraeixen el que els dic. El debat és animat i gens polèmic. Es nota que hi ha ganes de que el tema es resolgui tot mantenint les nostres posicions. Els adverteixo que queda encara molt camí per recórrer i que caldrà un esforç explicatiu important, especialment davant les posicions nacionalistes.


Sort que la meteorologia hivernal del cap de setmana em permet quedar-me a casa per refer-me de les anades i vingudes d’aquests darrers dies.

Mataró, 29 de gener.

1 comentari:

Pedro ha dit...

Repeteixo, quan parla de nacionalistes es refereix al seu company de partit Bono o a Ibarra, o potser a Trillo?
Li repeteixo també, no sóc anònim.