09 de desembre, 2007

Privatitzar la CCRTV.

Molts companys en privat, i ara ja alguns en públic, qüestionen la línia informativa de les emissores de la Corporació catalana de ràdio i televisió. Creuen que és anti- governamental. Jo crec que més que això és que sols respon a la visió “nacionalista”. Quina gran contradicció de i entre el tri partit (o sigui, tres partits o partit en tres)!! Llavors, no és que sigui anti-governamental, és sols d’una part del govern ( i també sols d’una part dels de fora del govern) amb el consegüent neguit de l’altra part que no se sent representada.

Em sembla que, malgrat tot, té lògica que sigui així, no crec pas que pugui ser d’altra manera. Per motius històrics: la seva creació i desenvolupament. És una criatura pujoliana. Per motius personals: els seus professionals i la seva forma de pensar. Formen part del pensament abassegadorament dominant a la societat oficial (que no real) catalana. Però sobre tot crec que és per motius de mercat.

Veureu. Per exemple, TV3 no és l’emissora líder a Catalunya. La líder és Tele5 (això fa mal, oi?)!! TV3 viu, a més del pressupost públic, de la publicitat que posen els anunciants. I aquests, més enllà del que pensen, volen resultats en la demanda dels seus productes. Per tant, TV3 ha de lluitar per aconseguir la màxima quota d’audiència, possible. Sobre tot això, possible. I la realitat de la societat catalana és la que és. Els “almogàvers” existeixen, i oblidar-ho o no tenir-ho present, i obrir-se a d’altres sectors socials és entrar en concurrència amb altres agents que lluiten per l’audiència. Seria, a més, anar a enfrontar-se amb la realitat lingüística i ideològica catalana que el món “nacionalista” s’entesta en amagar fent veure que no existeix (Els famosos 10 milions de catalano parlants, per ex. ). Els mitjans privats escrits bé prou que ho saben i no gosen pas ficar-se en aquest perillós terreny. La història de l’Avui és paradigmàtica, sense oblidar la premsa esportiva.

En aquest panorama és també lògic que els que no som nacionalistes ens desagradi la línia informativa i ideològica del centres de la CCRTV. No tenim altra sortida que comprendre-la, decodificar-la, o senzillament ignorar-la. En tot mercat, i el de la informació també n’és de mercat, la demanda pot ignorar, o rebutjar, la oferta existent si aquesta no li agrada. El mercat és lliure (diuen).

Però aquí hi ha el problema. Resulta que la CCRTV és un instrument (?) públic. La gran contradicció és l’existència d’una única línia determinada de pensament en una societat complexa i diversa. És evident que pensar en uns mitjans públics plurals, més enllà del nacionalisme, a casa nostra avui és un desideràtum impossible. Ens podem imaginar els esgarips i estripades que hi hauria entre els grups nacionalistes si es qüestionés l’actual línia que els és favorable. Queda l’opció d’ignorar-los si hi estem en desacord. El mercat, en fi.

Encara que llavors, si hem de pensar en termes de mercat, perquè no privatitzem la CCRTV?.

Roma, 4 de desembre.

38 comentaris:

Jaume ha dit...

Disculpeu, però vos sou del Partit Socialista de Catalunya? Vaja, si ja no sou ni Socialista, ni de Catalunya, fins quan sereu un partit?
Em faria vergonya seguir militant a un partit que ha perdut el nord. Si ni tant sols us heu atrevit a privatitzar la TVE tot i haver arrossegat un deute ingent!!!
Voleu TV3 ple de "Tomate's", "GHermano's", "Salsa's Rosa's", "Diario's de Patricia's", etc? Vos sou socialista, o el què voleu és idiotitzar mig país?
TV3 es va crear per tenir televisió en català, no pas per ser la joguina de ningú. O és que tot el què fa i ha fet el tripartit és "una joguina"? A casa meva es reben, en analògic, 8 cadenes de televisió. 5 són en espanyol (Cuatro, T5, A3TV, la Sexta i TVE1), dues en català (TV3 i C33) i una pràcticament tota en castellà (TVE2). I lo fort és que a vós encara us deu semblar massa poc!

Llúís ha dit...

Benvolgut senyor diputat,

Tinc tota la impressió que heu perdut el Nord completament. Suposo que veient el panorama de que persones com Joan Clos i Carme Chacón puguin ser ministres, us esteu situant per veure si a partir del mes de març deixeu d'avorrir-vos a les comissions del Congrès, tot votant segons les instruccions rebudes en cada cas, i us fan ministre a vos, que fet i fet esteu molt més preparat que aquest parell de figurants.
De veritat sou tant botifler con per compartir i ampliat les declaracions del senyor Joan Ferran ?
Jo he arribat a entendre que les persones que esteu al PSC, aquesta immensa i eterna Empresa de Treball no-Temperol sinó Etern, no esteu gens preocupats per un projecte (de fet sou dels que viviu mirant les enquestes i el que fa el PP a España i CiU a Catalunya)sinó que l'única cosa que us preocupa és aixamplar la base del vot captiu. I això ho aconseguiu amb feina directe (càrrecs electes, càrrecs de confiança, contractacions, adjudicacions, subvencions, etc com la majoria de partits) però sou persones prou claravidents per entendre que en el vostre partit, la major part no trobarieu enlloc els sous que teniu ara. Això explicaria moltes renúncies o moltes declaracions.
Però podeu dormir, després ?
Cordialment,
Lluís

Jordi Rodon ha dit...

Senyor,
he quedat estorat, parleu de privatitzar mitjans públics quan el que cal és que aquests mitjans compleixin la seva funció (que mai farà una privada). No entro en si és del gust de tothom la ideologia que s'hi destil·la, però del que n'estic segur és que una cadena privada no aguantaria un canal com el 33.
M'agradaria que els polítics fosin capaços de tenir idees i saber portar-les a terme, i no caure en la lògica del mercat liberal que tant bé va a uns pocs. D'altra banda no és obligatori ser polític, només cal parlar clar, i el felicito que ho faci ara en el seu blog, quan hi ha elecccions, podent conèixer amb claredat el seu programa. Fart n'estic de programes que semblen també seguir la lògica del mercat liberal.

osamacule ha dit...

Podria estar d'acord amb vostè en el moment que demanés el amteix per BTV, Comràdio o TVE. Però és clar, aquestes ja les controla. No és que a mi em posi a cent la línia informativa de TVC, però és que no hi ha cap cadena que reflecteixi al 100% la meva opinió, és que si ho fes suposo que només la miraria jo i prou. I em sembla que TVC és molt més plural que la resta de cadenes informatives.

Segon, vostè pel que veig de socialista no en té res. En un estat social, tenir una televisió pública que garanteixi el pluralisme polític, i hagi de rendir comptes al parlament, és essencial. Però és clar, ara venen eleccions espanyoles i els hi surt tota la caqueta per sota, poden perdre-les, i amb això molt llocs de treball. Més val tenir amordaçada la televisió, no sigui que poguessin parlar malament del govern espanyol (ave, estatut, fallida negociació amb ETA, etc etc..).

Lamentable la veritat. Com diria el seu inclit company de partit sr. Ferran "Hauríem d'arrencar la crosta espanyolista del PSC..."

Pau ha dit...

I vostè és socialista? Quins despropòsits!

I només un apunt: TV3 no és líder a Catalunya des de què el PSC governa...

Unknown ha dit...

Aviseu-me quan vulgueu privatitzar TV3, que jo em vendré la tele. Els socialistes (i ho diu algú que podria simpatitzar perfectament amb vosaltres), per tal d'anar amb cura amb les diferents sensibilitats del país, us acabareu carregant l'única cosa que ens diferencia de la resta de món: la llengua catalana. Evidentment els catalans no som ni pitjors ni millors pel fet de parlar català però... qui us penseu que vindrà de fora a defensar la salut de la nostra llengua? Tenim un tresor i ens l'estem deixant perdre. I si no ho veieu clar, només cal que aneu al Baix Llobregat, a veure qui hi parla en català. Curiosament, al Baix Llobr. és on hi ha les bosses de vots socialistes. El català, descansi en pau... Per cert, tens molt poc valor de no acceptar comentaris anònims...

kanopus06 ha dit...

Els sociates,manipuleu els mitjans de comunicació que controleu fins al límit.
Us esteu carregant TV3, l'heu convertit en el nodo del PSOE, i encara no en teniu prou, suposo que voleu fer com faria el Chávez.
Si és que en el fons sou una colla de petits dictadors en potència, disfressats de progressistes pijos.
Per sort, no tots els catalans som tan imbècils com els vostres votants i no us creiem, aviat tornareu a la oposició a Catalunya.

raul2010 ha dit...

És desquiciant, cal privatitzar la tele perquè "una part del govern no està representada"?

Encara que per a la ment d'un polític pot ser difícil de creure, les televisions públiques no estan per representar els seus governs. No són un instrument públic, són un servei. És inaudit que hagis tingut la poca vergonya de fer servir la paraula "instrument".

Tal com ho veig, TV3 ara representa els seus professionals i acompleix amb el seu paper de televisió pública. És, de llarg, el mitjà més independent de l'Estat.

El que cal, el que caldria esperar dels polítics, és que es prenguessin mesures per assegurar la independència de l'ens públic. Ells de segur coneixen el model públic alemany, però no estan en absolut interessats en fer-lo servir d'exemple. ¿La tele catalana és dolenta perquè critica el PSC? ¿On estan les mesures reals per fer independents els mitjans públics dependents únicament del PSC, com TVE o BTV?

Potser independent pel PSC vol dir "instrument públic", ves a saber.

Alexis Vizcaino ha dit...

S'ha de ser molt curt de gambals per no saber diferenciar entre català i catalanista! Vostè sap la diferència?
Amb el mateix argument que empra vostè, Tele5, TVE o la Sexta són canals Nacionalistes y/o espanyolistes (Nacionalistes espanyols és clar)!
Seguint amb el seu mateix argument t'estàs proclamant nacionalista espanyol, i pel pensament de dretes podria estar al sector més indigne i immoral del PP (aquell de l'Acebes i cia.). A votè com no l'importa gens que un sector important del país no se senti espanyol i no suporta les televisions nacionalistes espanyoles (que són totes fins i tot TV3 des que estan vostès a la Generalitat) doncs ja fa bé, per nacionalista espanyol i de dretes.
Tanmateix, una darrera cosa, el seu article demostra la baixa classe política (per botiflera o per colonialista) que patim en aquest racó de país! Ens deixen sense TV3 a Alacant i ara ens la volen privatitzar amb arrogància i mentides!

JGVA ha dit...

Sembla mentida que vos sigueu Socialista...

I sembla mentida que tot el PSC, davant d'un dels mitjans més imparcials i independents de l'estat espanyol, i sobretot davant la incapacitat de controlar-lo amb la qual vostés s'han trobat, vegin com la única sortida tot un plegat d'amenaces en contra d'un dels mitjans més importants per a la cohesió nacional d'aquest país.
Va home!
Facin el que vulguin.
Per la estúpida lluita de vots entre CIU i PSC els dos us esteu carregant les poques esperances que hi ha per al país.

Un català de mallorca que viu i treballa a Madrid.

Unknown ha dit...

Comparteixo la linia de tot els ue li han deixat algun comentari. Des de que va marxar el federalisme de Pasqual Maragall vostes no són el PSC, són el PPSOE!
Es la televisió pública de catalunya i va ser ideada per que els catalans tinguesim un espai en català, una televisió de qualitat (sense programes brosa on la gent s'insulta, per veure aixo ja tenim les cadenes espanyoles).
Ara direu que el tancament de TV3 al PAÍS VALENCIÀ es el millor q es podria fer per curar-nos de la crostra nacionalista. Repensis en quin partit on està, potser ciutadans li escau millor.

Farrerí preocupat ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Antoni ha dit...

A la vista del que s'ha acabat convertint el PSC per Catalunya i la resta dels Països Catalans (aquella cosa que alguns diem, sabeu?) el que podríeu fer es privatitzar el PSC i que us compri el PP.
Primer va ser decepció. Ara és vergonya aliena

vivaldis ha dit...

primer demano perdo per les mevas faltes d'ortografia, y segon donar gracies a tv3 per la seva tasca de normalitzacio del catala.
Senyor manel mas, el seus arguments son mes de un ultralliberal i escorat cap al dretisme espanyoliste...
Que avui s'hagi aixecat hi hagi dit aquets enrraonaments tipics per un ultralliberal, dongis de baixa, entregui la seva acte al parlament i dongis d'alta al PP....tot quederaia normalitzat

Gerard Pibernat ha dit...

Aquests sociates, cada cop esteu pitjor

vivaldis ha dit...

malament anem si un socialista posa la força dels arguments per les deccions del MERCAT.....aquet mercat que radicalitza les diferencies entre ciutadadns, alguns surten afavorits , no per la seva valua, sino per le seva influencia.....i si em de deixar les coses que es decideixin per la inercia del mecat, segur que dintre de 10 anys , els bens esteran nomes en quatre privilegiats....tambe podrim dir privatizem el poder... i es clar per benefici del PP y del amiguets catalaniespañolistes

Lycaon ha dit...

Els socialistes sóu els més grans manipuladors dels mitjans, els més controladors i els pitjors enemics de la llibertat! No en teniu prou de controlar gairebé tots els mitjans, que ja voleu ficar cullerada a TV3, la nostra, l'única que es va crear amb l'objectiu de donar el punt de vista dels catalans (com TVE dóna el dels espanyols i així fan totes les públiques de tots els països). Estic flipant en veure la lleugeresa amb què parleu de "depurar" l'únic mitjà català que ens queda per convertir-lo en un altre pamflet sense ànima de la col·lecció, en un altre titella mediàtic. El Serafini parla fins i tot de liquidar certs professionals en concret que no us són prou submisos.

Abans amb CiU al poder bé hi havia professionals com la Julia Otero i el Francino, socialistes reconeguts. Abans almenys hi havia pluralitat.

TV3 mai havia tingut tan poca audiència com d'ençà que la dirigeixen els socialistes! Sóu uns destralers.

vivaldis ha dit...

si hem de pensar en termes de mercat, perquè no privatitzem la CCRTV?.....els principis dels socialistes estan en mans del MERCAT? ....em sembla voste un senyoritu de la "divine gauche"..voste hauria de retorna la acta de parlamantari socialiste, i no es prengui aixo com un atac, sino com un acte de coherencia ideologica. em sento decepcionat, molt decepcionat, i a mes empreyat....com un socialiste es capaz de posar les forçes dels seus arguments en els dictats dels mercat? que esta pasant als politics,...paro d'escriure pq el meu emprenyament es monumental

Filiprim ha dit...

Senyor Mas,

crec que quan diu: "...a la dominante sociedad oficial (que no real) catalana", l'ha clavat!

M'agrada saber que encara queda gent a la nostra estimada Catalunya que veu la realitat tal i com jo la veig, que viu una realitat i no un món idílic ple de principats, i països imaginaris.

Per altra banda, per què no es privatitzen tambè tants departaments de la Generalitat sobredimiensionats i sense competències transpasades?, amb comandaments intermitjos cobrant sous que la majoria de catalans no somiem, per exemple, doncs perquè senzillament aquest llocs estan reservats per "la sociedad oficial", siguin del PSC, de Ciu o d'ERC... o no?

La privatització... crec que... és l'únic camí.


Salutacions!
Carles.

joan maria ha dit...

No estic d'acord en privatitzar la CCRTV però si en que té una clara orientació sobiranista.
TV3 va ser la principal i més eficaç convocant de la manifestació "pel dret a decidir".
I així podríem segui amb molts exemples. Rubianes que amb les seves impertinències va està a punt d'aconseguir la Creu de Sant Jordi.
El mapa del temps que segueix amb els Països Catalans enfadant als valencians i portant-los a les mans del PP. I d'altres.
Els professionals de TV3 haurien d'aprofitar la seva indepèndencia per fer una TV plural i no per crear un mitjà de comunicació amb una tan clara orientació política.

litu ha dit...

La independència és la sol·lució.

Galderic ha dit...

Al comentari de Joan Maria "El mapa del temps que segueix amb els Països Catalans enfadant als valencians i portant-los a les mans del PP":

Sí, clar, segur que és culpa del mapa del temps de TV3 que guanyi el PP al País Valencià.

Rab ha dit...

Escolti senyor, per què no demana vostè que es privatitzi TVE també?

Anònim ha dit...

Quina vergonya d'article. Canvieu el nom del partit per "Partit Sense Crostes".

Fem el mateix doncs a la Com? Btv? i un llarg etc?? Espero atentament la seva opinió, això sí, sense deixar de dir: Per favor, com es pot ser tant mesquí????

Àlex ha dit...

Jo visc a Gavà, en ple "cinturó roig" amb majoria absoluta socialista des que es va restablir la democràcia. El control dels mitjans de comunicació locals per part del PSC és ABSOLUT. Per si això fos poc, l'alcalde de Gavà és l'únic de tot l'Estat que té un web públic dedicat en exclusiva a la seva activitat.

Quan aquest senyor diu "És evident que pensar en uns mitjans públics plurals, més enllà del nacionalisme, a casa nostra avui és un desideràtum impossible." comet un acte d'hipocresia incomparable.

A Gavà, com a molts altres llocs de Catalunya, el PSC vol controlar-ho TOT i alló que se li escapa, ho silencia.

Si aquest senyor i el PSC volen fer dissabte que comencin per casa seva.

cboix ha dit...

benvolgut Sr. Mas,

No és el meu propòsit judicar les seves propostes aquí, tot i que em semblen inapropriades per múltiples raons.

Només li vull indicar que les dades d’audiència televisiva que fa servir són inexactes.

FUNDACC acaba de publicar una enquesta exhaustiva i molt representativa (29.500 persones només a Catalunya) sobre consum de mitjans de comunicació. L’enquesta, pel nombre d’enquestats i els criteris de mostreig, és molt més acurada que els índexos que es fan servir normalment. L’enquesta atribueix un share del 25,7 percent a TV3, 18 percent a Tele5 i 15,7 a TVE-1. Per tant, TV3 continua sent líder d’audiència a Catalunya. Pot consultar els resultats a www.fundacc.org.

Carles Boix
Catedràtic d’Afers Públics i Internacionals
Princeton University

vivaldis ha dit...

filiprim diu "La privatització... crec que... és l'únic camí." quina poca imaginacio...sempre dic mig en broma que els ultraliberals demanaran la privatitzacio del govern, pero vec que so prenen en serio,i cosa que falla . au vinga privatitza!! per mi i els meus amigets....deixerem a les mans dels ultraliberals la dirreccio del pais, els ultraliberals que nomes fomenta la codicia, sense respecta el medi ambient, la pesca....es mes els ultraliberals mai permeteran la investigacio sobre una locomocio(cotxes electrics) sense contaminacio, no interesa, continuem fent cotxes de bomba de pistons, anem contaminan....PRIVATITZACIONS, per que algun espabilat compri per la xifre simbolica de 1€....Privatitzacions de la seguratat social, privatitza la educacio, deu meu quin mon ens espera, tornerem a la edad mitja, haviam si es realitza la "perestroika" del capitalisme.
Entitas privades com el BANC muncial i el FMC , en entrat en paisos pobres, dictanlis les politicas economicas a seguir, avans eran pobres, pero ara son pobres i endeutats......

Eduard Domenech ha dit...

Vosté diu que no es nacionalista? i que? que passa, que si ets no-nacionalista has de deixar de veure la tele en català i passar a veure tele-porqueria?
Els socialistes ara esteu al poder, perqué no proposeu privatitzar TVE? o BTV? ah! clar, es que aquestes ja les controleu....
Encara sort que puguin haver-hi canals que no depenguin només de les audiencies, i puguin emetre alguns programes decents, o es que la paraula cultura no us diu res?

cesc ha dit...

Senyor Mas,
Es nota que és de Mataró ... cap gros! Em sembla una vergonya que vulgui carregar-se una televisió pública. Jo pensava que vostè era socialista ... Perquè no comença per carregar-se TVE? Aquí a Catalunya TV3 compleix una funció cultural importantíssima, i encara és una de les poques cadenes de televisió que més o menys tenen una programació decent.
Crec sincerament que al que vostè li molesta és que el PS no controli TV3. Espero que mai ho aconsegueixi. Fixi's, només per posar un exemple: quan 700.000 persones van sortir al carrer l'altre dia reclamant el dret a decidir, la Cadena Ser a la seva web no va dir ni mitja paraula. Com si no hagués passat absolutament res. És clar, la Ser, del grupo Prisa, és un mitjà totalment manipulat i manipulador controlat, en aquest cas, per vostès els socialistes. És això el que vol? Quina justícia i llibertat és aquesta? Segur que és vostè encara socialista, d'esquerres?
Un altre cap gros de Mataró

pepduran ha dit...

Sr Mas: Hauria d'explicar-nos quina creu que hauria de ser la funció d'una televisió pública -si és que creu que cal- Perquè són paraules absolutament buides de contingut quan es parla tant de que TV3 reflecteix només una part del pais, i bla, bla, bla. Digui'm una sola televisió pública al món que reflecteixi la totalitat de visions del món i dels habitants de la seva àrea d'influència: cap. Una televisió pública ha de fer el que les privades no faran mai. Perquè a les privades els interessa -com és normal- el rendiment econòmic, i això vol dir que com a tota empresa privada, busca reducció de despesa i màxim preu possible per tenir una rendibilitat màxima. Una televisió pública ha de tenir objectius més socials. I a TV3 n'ha de tenir un de bàsic: la supervivència del català. Imagini una TV3 privada: Seria en català? Només una part éssent optimistes. Tindriem cap televisió en català? No. Si el futur de la nostra llengua no està pas gens clar, en un món on la imatge i els mitjans de comunicació com la televisió són de tant impacte a la societat, com creu que quedaria la nostra llengua? No creu que aquest és de per si un argument bàsic per continuar TV3 en la línea bàsicament de la cerca de l'equilibri qualitat/audiència/supervivència de la llengua? I si vostè creu que aquest argument és nacionalista, sincerament li hauria de dir que no hi veu mes enllà del nas. És ser, si vol algun "ista" catalanista. I des del seu partit se'n diuen -altra cosa és si ens ho creiem mirant les seves actuacions-.
Sr Mas, rellegeixi el que vostè ha escrit i reflexioni-ho bé, perquè em costa creure que una persona com vostè pensi de debò el que ha escrit. Entenc que un polític senti la necessitat d'escriure i posar pensaments en paper, i això el que de vegades provoca és una no prou correcte traducció del pensament real a les paraules. Espero sincerament que aquest hagi estat el cas. Si no, cregui que em començaré a preocupar amb la seva tesi i la del seu company de partit, el Sr Joan Ferran

Atentament

Pep

vivaldis ha dit...

quina educacio donarem a la seguent generacio?...i els politics que fan? preperarse un bon patrimoni, aixo seria normal amb politics ultraliberals, diguem el PP, ara recordo com de malement van gestiona el prestige, y per subcontrata fins 7 vegades van morir els militars del yakolev....dick cheney, capo de les industries armamentistes, com amb un acte de soberbia , monta una guerra, aixo si PRIVATIZADA, la de irak, la guerra de irak , una sangria humana , provocada per les empreses armamentisticas, de tot el mon, sobretot EEUU.....quina poca imaginacio, a cualsevol problema de l'administracio, au vinga a privatitzarla, ...L'estat esta per defensarnos dels espabilats amb un exces de codicia, segur que hi ha mandos intermigos a la generalitat, inutils i engantxats com a lapas al sou del final de mes, pero la solucio no es privatitza, la solucio seria REGENERA l'administracio de aquets inutils.

Jordi ha dit...

collons mas,
això d'estar a la capital, rodejat de poder, remenant les cireres t'està fent aflorar tot el que quan estaves per aquí pensaves però deies amb la boca petita...
t'han fet un bon jacobí, no?
he llegit tot el teu article al teu bloc i deu n'hi do la mala bava que transmets. A mi em sembla que el que et molesta és que existeixi tv3 i catalunya ràdio. i punt, la resta són les excuses. De fet el que em sembla que et molesti és que existeixi el català en uns medis de comunicació de masses... si el poguessim acorralar al reducte folclòric seria una altra cosa...
Segueix així i et veig de ministre.
Quina vergonya haver d'explicar als companys a qui enviaré aquest article que l'ha escrit l'ex-alcalde de la meva ciutat.

nnn ha dit...

pq no privatitxes el teu blog i el vens? ens faries un favor xd

Pau ha dit...

"Ladran, Sancho, señal que cabalgamos". Això és el que poden pensar els treballadors de Tv3 i de Catalunya Ràdio. Què incomodin als que governen és el millor premi a la seva tasca, i el que tots hem de demanar als mitjans de comunicació públics.

Se'ls hi veu el llautó, a les persones amb l'opinió del senyor Manel Mas. Si no ho podem controlar, ens ho carreguem. No els basta btv, la Ser, El Periódico, El País, la Sexta... Patètic!

Unknown ha dit...

Moltes gràcies per expressar les seves opinions en veu alta, senyor Mas.

S'hi pot estar a favor o en contra, però el que és molt greu és que molt pocs s'atreveixin a donar la cara i dir el que pensen en públic. D'altra banda, pot costar realment car fer-ho! (miri el senyor Ferran, una mica més i l'empapelen abans que a la Magdalena Álvarez, per una opinió!).

Voldria dir, jo també, que estic totalment d'acord amb que TV3 és sectària i tampoc la reconec com la meva, sinó com la tele dels nacionalistes catalans (que per cert, no em nego a que hi tinguin el seu lloc, no es tracta de negar que la meitat o potser més dels catalans són nacionalistes catalans).

I miri que m'agrada la qualitat de bona part de la programació de TV3, i la miro, però de vegades sento que em volen rentar el cervell a cada minut. I això que és una tele pública!

En tot cas, no crec que s'hagi de privatitzar. Seria llençar la tovallola. El que cal és lluitar per evitar que, cada matí, un periodista (gran professional, per cert) ens faci un sermó sobre com em de pensar en cada tema. O que a les notícies haguem d'estar tots fent front per les seleccions catalans i contra Espanya, enlloc d'informar sobre el que fan uns i altres (sense prendre partit, a les notícies!!!!).

En fi, m'ha alegrat llegir-lo i l'animo a continuar coherent amb les seves idees. Potser així el PSC recuperarà alguns dels votants, com jo, que ha anat perdent amb el temps. Em temia que la crosta nacionalista també se'ls havia empassat!

Salutacions i no s'espanti perquè gairebé tots els missatges siguin en contra de la seva opinió No sempre ens atrevim a dir el que pensem quan ens hem d'identificar. Segur que hi ha molts que el llegeixen i se'n van a dormir una mica més contents.

Salutacions,

Pere

Carles Gascón ha dit...

Benvolgut Sr. Mas,

La nostra Televisió és la que és i feixuc favor farien Vds. els polítics en intervenir-hi pel fet que no els hi agrada o es senten incòmodes davant la crítica. La democràcia és així, Sr. Mas... el contrari seria propi del feixisme (i no crec que Vd. en sigui, oi?).

Intervencionismes del que dies enrere va insinuar el Sr. Ferran, son més pròpies de països on les llibertats democràtiques son inexistents. Si sou demòcrata convençut (com jo), deixeu en pau a TV3 i accepteu però la crítica periodística.

L'histerisme és mala consellera.

Pere Izquierdo i Tugas ha dit...

Senyor Mas, a mi em molesta molt la ideologia espanyolista que destil·len absolutament totes les televisions que puc veure, inclosos molts programes de la TV3, i no per això demano que privatitzin TVE, encara que ben mirat no seria pas mala idea. El problema de la gent com vostè és que s'informen en mitjans carregats d'odi contra el nostre poble, especialment de l'ínclit El País, i ho han acabat considerant normal.

De debó es pot ser tan cec?

Filiprim ha dit...

En resposta a Jordi quan diu: "...quina poca imaginacio...sempre dic mig en broma que els ultraliberals..."

En primer lloc no em considero una persona ultraliberal, en segon lloc et lies benvolgut Jordi, en sembla que encara no ets conscient del que és l'empresa pública i les institucions públiques, parles d'amiguisme i de fer-se ric?, doncs comença per la política si vols fer bons negocis a la Catalunya triumfant.

Criticar a barraca és molt senzill, però veig que per a tu ja esta tot bè tal i com esta, potser l'únic problema que perceps a la nostra terra és el de la llengua... es nota que tens molta imaginació.

Salutacions