10 de març, 2007

Eleccions municipals.

M’ha fet una certa gràcia el titular del informe que ha publicat el CapGròs (edició impresa) aquesta setmana sobre el punt de partida de les eleccions municipals a Mataró: “Primeres eleccions sense Manuel Mas”. L’entradeta del informe diu: “A Mataró, la principal novetat és que , Manuel Mas, ja no serà als cartells electorals del PSC...”

Cert, per primer cop des de la represa de la democràcia municipal l’any 79 no estaré en la contesa electoral municipal. En la primera vegada, al 79, vaig ser-hi de forma discreta, en un segon pla, ni sortia als cartells. Vaig tenir dubtes sobre si havia d’anar-hi i va ser en Joan Majó el que va voler que l’acompanyés per la meva formació d’economista. A les següents, les del 83, ja feia uns mesos que era alcalde per la marxa d’en Joan al govern de Felipe González a les darreries del 82, i llavors també era el Primer Secretari del PSC local. Recordo la sorpresa que vaig tenir al descobrir el cartell, i sobre tot les tanques al carrer, de fons groc i punts i lletres vermelles amb la meva cara. Després vaig continuar al 87, al 91, al 95, al 99 i al 2003, ja sempre separant obertament el càrrec institucional del polític-orgànic. És a dir, el Ple Municipal em va escollir 7 vegades per encapçalar-lo, dirigir l’ajuntament i representar a la ciutat.

Molts anys en primera línia. He pensat moltes vegades que segurament ho havia de haver deixat abans. Ja està fet, és història. Crec que vaig complir el meu comés amb la il·lusió i el treball corresponent, potser fins l’esgotament. Ara estic en una altre cosa, no enyoro els temps de l’alcaldia i agraeixo el reconeixement que a vegades em mostren ciutadans i ciutadanes. Nous temps, nous problemes, nova gent, noves actituds, noves solucions. Tothom és necessari, però ningú és imprescindible. Faltaria més que no fossin possibles els relleus i les alternatives!

Enguany, per primera vegada en 28 anys, no tinc responsabilitats ni preocupacions amb la llista, el programa, la campanya, els adversaris, els debats, el resultat...Estaré al costat dels meus companys, si ells em necessiten, ja que continuo estan dins del projecte de societat que defensem els i les socialistes i que crec que fins ara ha donat un bon profit a la ciutat de Mataró i el continuarà donant. N’estic segur.

Mataró, 10 de març.

2 comentaris:

Ramon Bassas ha dit...

Manel
Hi comptem! Una abraçada.

Consol Prados Martínez ha dit...

Manel,
He aprés molt de tu. Compartim un mateix projecte (tots els companys i companyes) i com tu dius està donant fruits i en continuarà donant.
Petons