05 d’abril, 2006

Més sobre l'energia

Alemanya, amb un govern de gran coalició entre demòcrata cristians i social demòcrates, comença a fer un debat sobre el futur de l’energia.

La crisi del gas rus al seu pas per Ucraïna ja passa factura. Com també, encara que no ho sembli, l’episodi de les vinyetes daneses sobre Mahoma, i el “maldito imbroglio” d’Iraq i tantes altres situacions d’inestabilitat i prepotència en països exportadors d’hidrocarburs. Ah!, i no cal oblidar el proper esgotament de les reserves dels pous del Mar del Nord (Llavors, Noruega entrarà a la U.E.)

L’afilat Hermann Tertsch va molt fort i ho descriu així:

Para que Europa y Alemania como su principal garante sean libres han de tener fuerza para poner condiciones a sus suministradores de petróleo y gas pero también para producir ellos mismos. En fuentes alternativas y en la nuclear, aunque en la reunión ahora convocada aún se hable en voz bajo sobre ella. La decisión de replantear el desarrollo de una energía nuclear en Alemania no va a poder paralizarse mucho más tiempo por izquierdismos milenaristas, vocaciones antitecnológicas o movimientos agropecuarios propios de los años ochenta.

Aquí, segons els diaris d’avui, el PSOE i Los Verdes treuen una nota conjunta mantenint el que van pactar per les eleccions del 2004. Serà un important debat en la confecció del futur programa per les properes.

Els companys del GPS Soraya Rodríguez (PSOE) i Paco Garrido (Los Verdes)

Madrid, 5 d’abril.