13 de juliol, 2011

Tria.

En la globosfera, el món dels blogs, és coneguda l’existència d’agregadors. Són eines que pretenen això, agregar en una mateixa pàgina les entrades que es van produint d’un conjunt de blogs seleccionats segons els criteris que determina l’agregador. Els polítics, deuen ser, no ho sé pas del cert, els més coneguts.

Les entrades que vaig fent en aquest blog apareixen en algun d’aquests agregadors, pel que sí algú que s’interessa pels blogs de les característiques del meu vol té una primera ullada del que vaig fent sense necessitat d’anar directament al blog. Si li atreu, suposo, el títol i les primeres ratlles d’una entrada potser l’obre del tot i la llegeix.

En l’agregador del meu partit, el PSC, fan una tria del que publico. En algunes entrades ho entenc. Són molt personals i no tenen res a veure amb la política. Aquest criteri pot ser discutible ja que bandeja, potser, una visió més humana del què som, però segurament és per destriar el gra de la palla i no distreure l’atenció militant (?) i no omplir amb vel·leïtats personals una pàgina d’una organització política.

Però, curiosament, a l’hora de la tria també hi ha entrades d’opinió política que sembla que no agraden als responsables de l’agregador que, evidentment, són l’estructura orgànica del PSC al nivell que sigui.

Bé, hi ha llibertat d’opinió a casa dels socialistes? De cara endins sí. Pots dir el que vulguis en les reunions internes. Però hi ha un terror cerval a que les veus discrepants es manifestin a fora. Així ens va. Encefalograma pla.

Veieu com les queixes i valoracions dels “indignats” sobre el funcionament dels partits polítics tenen la seva base?

Mataró, 30 de juny.

M’he equivocat, he de corregir, és de justícia. No es tracta del agregador de blogs del PSC. Ho he comprovat, lògicament allà no hi cap tria per la forma automàtica en què es fa.

Es tracta de la selecció –que es fa manual- de les notícies d’actualitat de la pàgina del PSC de la Federació del Maresme que recull –entre altres coses- les entrades que fem els càrrecs públics de la Federació.

És en aquest apartat orgànic en el que es fa la tria i és aquí on cal fer la crítica que esmentava. Concretament em va doldre la retirada de l’entrada Algú ho havia de dir”, que fa referència a un tema d’hisenda local en que crec que encara hi puc dir alguna cosa. Té sentit, en aquest apartat, tot el que explicava de la selecció. Té la seva justificació, però en aquest cas, també és justa la meva queixa i les meves percepcions sobre com són rebudes les crítiques.

Serveixi aquesta addenda per aclariment, amb el corresponent petició d’excuses per l’error.

Madrid, 14 de juliol.