07 de febrer, 2006

Dalt del tren.

3 hores fins a Zaragoza-Delicias, de 9,30h. a 12,30h. Dues hores més i Madrid-Atocha. Just a l’hora de dinar. Temps de sobres per llegir diaris, prendre notes, repassar un llibre,…Diaris: el que va quedar d’ahir. Ja se sap, els diumenges els diaris són gruixuts. I els d’avui.

Dels d'ahir. L’enquesta de “La Vanguardia”. Diu el seu responsable, Julián Santamaría: “Si hay una conclusión clara que sacar del estudio que presentamos hoy es que el debate sobre el Estatuto catalán está agotado y no debe ni puede prolongarse más.” Molts ja ho havíem intuït, fins hi tot ho copsàvem, ara els estudis demoscòpics ho confirmen.
De “La Vanguardia” també, l’entrevista a en Puigcercòs, el fantàstic, mai tan ben dit, article d’en Juliana i les notes d’en Toni Soler. Carlos Nadal “Cuando Mahoma es intocable en Europa”: “¿Necesidad de respeto para preservar la convivencia? No a costa de transigir en comportamientos contrarios a los valores esenciales del Estado de derecho.”

El Pais” entrevista l'Alfredo Pérez Rubalcaba: “Lo que el PP no puede hacer es prender el fuego y culpar al Gobierno de los quemados” També a “El Pais” debat sobre l’urbanisme turístic, amb els arquitectes Fernando Prats, de l’agenda 21 de Calvià en temps de la meva amiga l’Alcaldessa Margarita Nájera, i Xerardo Estévez que va ser un magnífic Alcalde de Santiago de Compostela.
Diu Prats: “Y por último la espinosa cuestión de la financiación de los municipios turísticos. Tema indiscutiblemente real por la diferencia entre la población censada y servida...” Quant joc dona aquesta reflexió!. Tinc idees al respecte que potser algun dia desenvoluparé per escrit ( i no crec que vagin en la línia tòpicament acceptada)

Dels d’avui. A "La Vanguardia" l’Antoni Puigverd “Lenguas como cuchillos”: Es urgente abandonar el diagnóstico romántico. La politización del catalán sirvió entonces. Hoy conduce a un callejón sin salida.”
Enrique Gil Calvo, a “El Pais”, “Búnker”: “... al ser cogidos (el PP) con el paso cambiado no les queda más remedio que encerrarse en el búnker nacional-católico para no verse obligados al bochorno de rectificar...”

Això del tren va molt bé, no serà la darrera vegada. Hi tornaré. ZP va dir ahir que hi haurà AVE a Barcelona el 2007. No sé, no sé,...
Madrid, 6 de febrer.