02 d’agost, 2008

De vacances.

Els responsables de l’Agrupació de Mataró del PSC com cada any em demanen que contesti un petit qüestionari per penjar de la web del partit i omplir-la d’algun contingut durant la temporada de les vacances. Aquí va.





1. Fas vacances? Què faràs aquest any?

Encara que l’aturada parlamentària és molt llarga el juliol el passaré a Mataró posant-me al dia de molts papers i feines (de la feina) que tinc endarrerits, amb alguna escapada al despatx de Madrid per veure que hi ha. Això sí, intentaré fer bicicleta totes les vegades que pugi per cuidar el cós i la ment. Els llibres pendents enguany són de literatura italiana: els darrers del meus autors habituals, Camilleri, Donna Leon, Buzatti, Baricco...amb algun afegit d’economia, Jeffrey Sachs (Economía para un planeta abarrotado). També aprofitaré per veure amics/es i coneguts/es (relacions socials, vaja). A l’agost farem un viatge amb la família a Nova York, ciutat que no conec i que tothom me’n a parlat molt bé.

2. Com veus Mataró a l’estiu?

Com una ciutat mediterrània (tot emprant l’eslògan de l’ajuntament). Treballant, però a la platja a l’hora del sol, gent als carrers a la caiguda de la tarda, i gaudint de les marinades als vespres. La Festa Major i les propostes musicals que suposo que deuen seguir els joves, a mi ja m’ha passat l’edat. Els comentaris dels viatges a la tornada a les taules de les terrasses dels bars. En resum, el que ens correspon per la nostra ubicació geogràfica, la nostra condició socioeconòmica i el nostre tarannà.

3. Quines són les teves prioritats en acabar les vacances?

Tornar a la feina, nois! Com tothom! Suposo que la situació econòmica (que s’està embolicat per moments a l’hora de contestar aquest qüestionari) ens ocasionarà moltes preocupacions i els debats que hi haurà al Congrés del Diputats seran intensos. Cal tenir present que estarem discutint els Pressupostos per l’any 09 i que el GPS no disposa de majoria per aprovar-los tot sol.

4. Fa pocs mesos s’ha iniciat una nova legislatura. Quines diferències creus que hi haurà amb l’anterior? Quines prioritats et tocarà defensar?

Crec que els temes seran diferents, molt més centrats en l’economia, com correspon al moment, abandonant temes que ja han estat “amortitzats” el tot per les darreres eleccions. Alhora els canvis en els grups polítics derivats dels seus processos congressuals portaran altres formes de fer, n’estic segur. Veurem, però, quines necessitats ens portarà el nou context econòmic mundial i quines repercussions tindrà a casa nostra.
A mi em tocarà centrar-me en la meva nova responsabilitat de portaveu del Grup parlamentari Socialista en la Comissió Mixta Congrés Senat pel Tribunal de Comptes. Amb el canvi de legislatura ha quedat molta feina endarrerida que caldrà revisar i resoldre. I encara que és revisar el que s’ha fet i com s’ha fet, cal fer-ho, forma part de les necessitats del funcionament de les democràcies: l’avaluació dels processos.

Mataró, juliol.