18 de gener, 2011

Estadística casolana.

Segurament deu haver-hi estadístiques acurades de l’evolució dels preus de les gasolines. Sols cal buscar-les. Però, com tots els ciutadans/es que es malfien de les mateixes, pots elaborar-te’n de pròpies a partir dels registres casolanes de que disposes.

D’una forma bastant regular omplo el dipòsit de gasolina del cotxe un parell de cops al mes. Quasi bé sempre vaig a la mateixa gasolinera, la que està més a prop de casa, i sempre poso el mateix tipus de gasolina, la més habitual, la de 95 octans sense plom.

A partir dels rebuts que m’entreguen per acumular els punts de la fidelització que fan he pogut confegir una senzilla estadística de l’evolució del preu d’aquest producte en els darrers mesos. Desprès d’un cert període d’estabilitat, ara estem en una forta escalada des de la tardor passada, quasi bé un 10% en dos mesos i mig, que veurem com continua i a on ens porta. Les properes dades a actualitzar són les de l'I.P.C.













Mataró, 18 de gener.

1 comentari:

Pep MOLSOSA ha dit...

Seguint les pautes de mesura del nostre Ministre d'Indústria, la diferència entre abril i ara és que, en omplir el dipòsit, pots convidar el betziner a prendre plegats un tallat i un croissant i pagar tu tota la consumició.
En el fons, tothom hi guanya: el betziner content, tu més ben servit i relaxat, i estimulant el sector de la restauració ...
De vegades ens queixem de vici, sense veure l'estratègia global !