30 de maig, 2009

Europees '09. Els alcaldes. La sorra.

De tounée per la comarca: Dijous, Calella; divendres, Canet de Mar; dissapte, Sant Cebrià de Vallalta; diumenge, Palafolls.



Abans o desprès del acte (del format que sigui: vermut, arrossada, xerrada, sopar, debat,...) els Alcaldes aprofiten per comentar-me els seus afanys. En Josep M. ha aconseguit cobrir la riera Capaspre, els treballs ja estan en marxa, però ja pensa en el Passeig Marítim:
-“Tinc un avantprojecte que voldria convertir en projecte. Em pots ajudar?”
Mà dels contactes telefònics.
-“Dilluns em diran alguna cosa”.
En Quim m’ensenya ufanós la urbanització de la darrera riera que li quedava per fer, crec que és la Gavarra:
-“És amb els fons del Pla Zapatero (el F.E.I.L.). I ja està quasi bé a punt la urbanització de la Plaça del aparcament, dita de la Universitat. Ah! i buscarem un dia per fer aviat la inauguració dels passos subterranis a la platja! Per cert, de què aniran els Fons de l’any que ve?”
Sempre igual, els Alcaldes, enamorats de les seves poblacions i amants del seu treball, no paren. Segur que diumenge en Valentí ja m’esperarà amb alguna de les seves genials idees.

Se m’ha ocorregut, tot parlant, el símil de la sorra per explicar la participació. Cada vot d’un europeu/a és un granet de sorra. Cal construir una bona platja per Brussel·les. Pot ser esquifida si hi ha pocs vots; pot ser de picons, i lògicament incòmode per la ciutadania, si sols hi van els vots cantelluts; pot ser ample i de sorra un xic granadeta, com ens agrada aquí al Maresme, si hi anem molts a votar pensant que sigui per a molts, traient-ne profit.

Es decideixen moltes coses a “Europa” que ens afecten en els temes més inversemblants des d’aquella llunyania. La Directiva de Serveis ens obligarà als diputats de Madrid a canviar més de 45 lleis espanyoles i segur que n’hi vindran de lleis autonòmiques catalanes al darrera. Però, això ens passa per què hem volgut ser-hi. En som part d’Europa.



Som-hi, doncs. A totes!. Cal participar i votar a l’esquerra. Socialista!.

Mataró, 30 de maig.
P.S. Recomano l’article d’avui d’en Joan Majó a El País (ed. Catalunya). Utilitzo en les meves xerrades els mateixos arguments. Per què serà que coincidim, Joan? Sols l’edat? Ja, ja,... i la forma de pensar. No?

2 comentaris:

Consol Prados Martínez ha dit...

aquesta és la foto de l'entrada d'Espanya a Europa?

Manuel Mas i Estela ha dit...

Sí, Consol. Al menys jo la tenia guardada com això.