06 de desembre, 2008

La "grossa" dels Alcaldes.

Aquesta tarda hem fet una reunió amb Alcaldes i caps de llista del municipis de la nostra Federació del PSC per explicar-los el Fons Estatal d’Inversió Local. Ens ha acompanyat el Delegat del Govern, el company Joan Rangel, que per alguna cosa és veí de Caldes d’Estrac.

Els ha tocat a tots ells, en representació dels seus conciutadans/es, la “grossa” de Nadal un mes per endavant. Estan contents per la injecció de diners que representarà per les seves poblacions, i el que podran fer amb ells, alhora que aclaparats per la responsabilitat de respondre al repte que tenen per davant en matèria de tramitació per la seva complexitat i rapidesa. És la prova del nou per l’administració municipal especialment pels municipis petits amb una maquinaria més prima.

Estan d’acord amb forçar la màquina el que sigui precís i els he dit que els seus funcionaris i treballadors no poden plantejar problemes sinó aportar solucions, no hi ha temps a perdre. En Joan els ha mentalitzat de que és quelcom diferent a la demanda de la clàssica subvenció a la Diputació o a la Generalitat. No és ni un PUOSC, ni un del programes de Xarxa de Municipis.

Per cert, la suma total de premis que repartirà per tot el territori espanyol la loteria de Nadal, de la “grossa” a la “pedrea”, és de 2.320,5 milions d’euros, el 29%, ménys d'un terç, del Fons d’Inversions Locals. La diferència és que l’import total d’aquest darrer no va a la sort sinó que es reparteix proporcionalment a la població, uns 178,5 euros per cap.

Us imagineu que sense comprar cap dècim ni participació, sols per ser-hi, el 22 de desembre ens toquessin a cadascú uns 30 mil de les antigues pessetes?



Au, a treballar i a contribuir a resoldre part del greu problema que tenim amb els afectats directament per la davallada de l’economia.

Mataró, 5 de desembre.

3 comentaris:

Manuel Mas i Estela ha dit...

Correcció:
Parlant amb els companys, en aquest cas amb la companya Marta Gastón, m’he adonat que en aquesta entrada vaig fer alguns números malament. No són 30 milions de les antigues pessetes per cap sinó 30 mil, tres zeros menys, quasi res!. Ja ho he corregit.
Malgrat l’equivocació, el concepte relatiu a la comparació entre el volum del Fons i el de la Loteria s’aguanta, serveix.
Com que l’errada era molt cridanera, i ha estat penjada des del dissabte passat, he d’entendre que molt poca gent perd el temps amb el meu blog.

MiRiAM ha dit...

Manel, jo si que he perdut el temps amb el teu blog, lo que ocurreix es que jo no sóc de números!!!!

Lo important de tot aixó e´s el esforç que fa el govern amb tots els ajuntaments que son els que fan la verdadera política, la més propera i a més necessaria

Manuel Mas i Estela ha dit...

Gràcies pel teu comentari, al•lota. Per cert, la foto no et fa justícia.