11 d’octubre, 2008

Records de N.Y.: Els darrers.

El darrer dia al matí cadascú va anar a la seva. En Josep i jo al Central Park a pedalar en bicicleta. En Gerardo a la botiga dels jueus que li havia recomanat en Quim per comprar una màquina fotogràfica que aprofitaria per retratar queixals. Les dones, per entretenir-se, van anar a veure botigues.


Com molts novayorkesos el diumenge al matí varem pretendre fer una mica d’esport per Central Park. Un “pirata” turc ens va llogar unes bicicletes pel “mòdic” preu de 15,-$ l’hora. Crec que l’activitat de lloguer era clandestina, malgrat que no es pot dissimular gaire. Les bicicletes, uns ferros atrotinats. Els canvis de marxes eren al puny i al cap de 500 metres ja no anaven. Sort que el circuit és força pla i... “passa com puguis”. Ens va donar temps a fer dues voltes completes al perímetre interior del parc (uns 18-20 kms.). Tancat, els diumenges, de circulació motoritzada, estava força ple de gent que caminant, corrent, amb cotxets de criatura, en bicicleta, passejant o pedalant esportivament, gaudia d’un mati dominical esplèndid. Encara no hi havia gent al mig del parc, a la gespa i sota els arbres. L’esport sempre és cosa de matiners, l’esbarjo amb picnic és cap el migdia.
Si mai torno a Nova York intentaré aconseguir una bona bicicleta per recórrer, especialment el diumenge, molts indrets de la ciutat que deu ser molt bonics de fer amb aquesta forma de mobilitat. No nomes el Central Park, sinó molts altres parcs i espais verds, però també creuar els ponts i enfilar les llargues avingudes. Són tantes les coses que m’agradaria fer si tinc oportunitat de tornar-hi!


L’Àlex ens va recomanar un restaurant al Village que feien unes hamburgueses delicioses, i allà vam anar a acomiadar els àpats del nostre viatge. Certament, bona carn acompanyada per unes patates palla passades amb all i farigola, encara que jo somiava una amanida i em va sobrar tot el pa. Però una hamburguesa tradicional és el que és, i un cop de tant en tant no està malament.

Tanco ja els records del viatge d’enguany. Ha donat per molt, i encara hem d’endreçar totes les fotografies!








Mataró, 11 d’octubre.