26 de juliol, 2007

Dopatge.

(Forges a El Pais.es)



Anava a escriure sobre chauvinisme. Seguint el Tour de França per TVE el locutor i els comentaristes donen la major importància als “nostres”: Contador, Sastre, Zubeldia, Valverde, Pereiro, Mayo,…. Més importància a la bandera amb la que els presenta l’organització de la prova que a les marques publicitàries que els paguen el sou i de les que fan d’homes anunci. És lògic, tothom escombra capa a casa. En el cas de l’esport sempre és així, per motius d’audiència especialment,mireu sinó el cas del Barça.

Llavors, ahir, als darrers kilòmetres de la pujada al Aubisque, el danès Rasmussen, que en les anteriors edicions ja havia guanyat varies vegades el premi de la muntanya, amb unes pedalades va marcar les diferències: més de 30 segons en 1 kilòmetre, deixant als espanyols endarrere amb un pam de nas.

Lamentablement, però, a continuació el seu propi equip, Rabobank, l’ha retirat de la prova pels obscurs temes del dopatge. Plou sobre mullat. Ara no haurem de parlar de qui acabarà guanyant “la grand boucle” sinó de com es desenvolupa la competició en aquest tan bonic esport més enllà de la nacionalitat dels implicats.

Potser haurem de començar a pensar en seguir altres esports tant o més vistosos estèticament.


Mataró 26 de juliol.