01 de juliol, 2006

Jornades ciclistes parlamentaries. 1a. etapa. León - Benavente.


L’Eulàlia em va dir: “Vosaltres (els diputats/es i senadors/es) sou com els escolars. Al acabar el curs us aneu de colònies.” Ben trobat. Doncs si, ahir, mitja hora després d’acabar el darrer Ple de l’actual període de sessions, sortíem en autocar cap a Lleó un grapat de “padres y madres de la patria” per anar a fer les XII Jornades Ciclistes Parlamentaries. Enguany per terres de Castella - Lleó. Barreja d’opcions polítiques i procedències diverses. Sóc, però, l’únic català, i per edat dels grans.

A l’hora de repartir l’equipació (tots anem uniformats exhibint la propaganda del esponsors que fan possible la celebració de l’esdeveniment: Caja Duero, Renfe, ADIF,...) un primer petit problema: el casc no tenia present que els mataronins el necessitem més gran... Bé, solventat el tema, cap a la carretera. Sortida davant de l’Ajuntament de Lleó desprès de ser saludats per l’Alcalde i autoritats locals.

La primera etapa, Lleó - Benavente, d’uns 75 Km. Terreny pla, rectes immenses, pobles agrícoles, primer blat, desprès blat de moro (o moresc), poc trànsit ja que discorríem paral·lels a una autovia, velocitat alta, bé, els que la podien fer. He tingut el privilegi de pedalar una estona al costat del que fou campió del món Abraham Olano que ens ha acompanyat, amb altres ciclistes de la zona, en aquesta etapa. Parada d’avituallament a un poble de 700 habitants, Toral de los Guzmanes, on l’Alcalde en ha rebut en un antic castell restaurat per activitats municipals diverses on, a més, hi ha un “Museo del Botijo”, com a Argentona!!. Begudes isotóniques, fruita, i a tornar-hi.

Com que hem sortit força tard i ens hem entretingut a Lleó se’ns ha fet molt tard. L’arribada a Benavente quasi bé a les dues de la tarda, sota un sol de plom. Ens hem dutxat i canviat al poliesportiu de la localitat, em semblava estar al de Pla de’n Boet. Dinar ofert per l’Ajuntament, que s’ha allargat massa, i altra vegada a dalt l’autocar cap a Valladolid. Al hotel sols hem tingut temps de endreçar les coses i anar cap a la Delegació del Govern on ens han ofert una recepció a peu dret molt agradable als seus jardins.

Dormirem plans, avui.



(les companyes del GPS, Carmen Juanes, de Salamanca, i Mercedes Coello, de l'illa de La Palma)

Valladolid, 1 de juliol.