03 de juliol, 2006

J.C.P. 4a. etapa: Tudela de Duero - Medina del Campo.

(En Pep Molsosa em va enviar aquest “prototip” de bicicleta per anar en equip que va treure a través d’Internet d’un congrés italià sobre ciclisme. El comitè organitzador de les Jornades està estudiant utilitzar-lo per fer una etapa per equips en el futur. Ja, ja,...!)

La primera preocupació al llevar-nos ha estat saber del estat dels nostres companys accidentats ahir. Ens diuen que en Juan Carlos Vera continua a la U.C.I. de l’hospital de Palència però que evoluciona favorablement.

Sortim de Tudela de Duero. Ens acomiada el seu Alcalde que ben imposat del seu càrrec no deixa d’explicar-nos que encara que els espàrrecs més anomenats són els de Tudela (de Navarra) els que es fan al seu municipi són tant o més bons. També ens diu que fan un dia de la bicicleta que va aplegar aquest any més de 1800 participants.
El dia s’ha aixecat fresquet i convida a pedalar per carreteres secundàries entre pinedes. A més de cereals es veuen camps de gira-sols que d’aquí un mes lluiran la seva flor groga però que ara són extensions verdes. Desprès de l’ensurt d’ahir, el Director de carrera, Paco Giner, ha decidit fer la marxa neutralitzada tota l’estona i rodem a un ritme molt agradable. Tothom s’hi apuntarà, i fins i tot les noies no faran servir en cap moment el cotxe escombra, fet que agraeixen.

L’avituallament es fa a Matapozuelos, on salta la sorpresa. A més dels aliments habituals apareixen una paella amb “migas castellanas” (a la foto la companya Raquel de la Cruz), una cassola d’ous durs amb patates i unes ampolles de vi de la terra. Toma colesterol! Això en lloc de gasolina és gas-oil agrícola! Continuem la marxa i l’etapa és curta fins a Medina del Campo on entrem tots junts i no hi ha les celebracions habituals. En dutxem i canviem a les instal·lacions municipals que comparteixen l’atletisme i el futbol.

De tornada a Valladolid, la Junta de Castella i Lleó ens ofereix un dinar en un restaurant en el que per primera vegada en aquests dies podem menjar un plat de peix, molt bo per cert. El President Herrera per motius familiars no pot acompanyar-nos i al seu lloc ho fa el Conseller de Presidència.
Tarda de repòs, els quilòmetres ja comencen a notar-se i cal estar descansats per les dues darreres etapes que es preveuen més difícils. Aquest vespre, el Parlament regional ens ofereix una recepció al castell de Fuensaldaña on està la seva seu.


(Les noies socialistes no han deixat passar l’oportunitat de retratar-se, a la sortida de Tudela de Duero, amb l’Abraham Olano que avui ens ha tornar a acompanyar. Les diputades Mar Arnáiz de Burgos, Reme Elías de La Rioja, Clemen Torrado d'Alacant, Mercedes Coello de La Palma, Raquel de la Cruz de Toledo, i la senadora Cristina Maestre de Ciudad Real)

Valladolid, 3 de juliol.

1 comentari:

Pep MOLSOSA ha dit...

l'accidentat és del PP ?
tu vas tenir-hi alguna cosa a veure ?
ja ho sap qui tu saps que el pelotón és mixte ?
vejam si et fan una foto a tu, pedalant fort !