02 de juliol, 2006

J.C.P. 3a. etapa: Valladolid - Palència.

Ens ve a saludar a la sortida el vell amic el senador Tomás Rodríguez Bolaños que havia estat Alcalde de la ciutat i amb qui vaig compartir Comissió Executiva de la FEMP quant ell en va ser President. Ja farà 20 anys, Tomàs! Encara que de tant en tant ens veiem a Madrid m’ha alegrat molt veure’l a la seva ciutat.

El recorregut d’avui ja el vaig fer fa tres anys amb el bon amic i company de tantes coses, Remigi Herrero (que és d’aquí al costat, de Rueda), quant vam recórrer, un agost!, el
Canal de Castilla en bicicleta. No farem, però, la mateixa ruta, ja que a la sortida de la ciutat ens desviem cap a l’oest deixant el riu i el canal a la nostra dreta. Etapa de mitja muntanya (?) amb pujades i baixades que són un trenca cames.

Les màquines recol·lectores treballen de valent la collita de cereals, sembla que civada, deixant rera la seva feina els reguerons de palla que després amb d’altres màquines empacaran. Torna a veure’s vinya, passem per
Cigales, bon vi rosat.

L’avituallament es fa a Trigueros del Valle, a la plaça, al peu d’un turó amb l’ermita de la localitat encimbellada al seu cim. A la sortida, de nou a la carretera, enfilem el que per nosaltres és un coll de muntanya. Aclarida general al pilot. Feina per arribar a dalt de tot. Amb penes i treballs assolim el cim, els que l’assolim, i llavors s’obre una recta i plana carretera que ens permet refer-nos i gaudir d’uns quilòmetres a un ritme excel·lent. Avui ens acompanya una altra campiona mundial, la salmantina Doris Ruano. Amb la seva autoritat ens arrenglera:" Poseu-vos al darrera meu, a l’esquerra!"I ens estira un tros a molt bon ritme (per nosaltres, evidentment, no per ella). Li pregunto per la nostra Montse Alonso, i em diu que són molt bones amigues i que encara no fa pas gaire es van veure a Salamanca que és on viu ella.

De cop, les sirenes. Ens avança l’ambulància medicalitzada que ens acompanya. Algú ha pres mal. Més endavant ens trobem l’accident. Dos companys, els diputats Tomás Burgos (PP) per Valladolid, i Juan Carlos Vera (PP) per Madrid, pareix que s’han enganxat amb les bicicletes i han rodat pel terra. Parada la carrera, sembla que s’han fet força mal. Com que portem molts metges entre els participants, aquests s’han encarregat d’atendre’ls, junt amb els serveis mèdics de l’organització. Els han portat a l’hospital de Palència, i a hores d’ara mentre un ja està recuperat, l’altre el tenen en observació a la UCI. Desitgem que es recuperin bé i ben aviat.

Continuem una mica moixos, sense gaire alegria, fins arribar amb el retard corresponent a la ciutat de
Palència on ens rep el seu Alcalde, Heliodoro Gallego, que és ara el President de la FEMP. Ens canviem al Polisportiu Municipal, i l’Alcalde i el Consistori, ens ofereixen un dinar a la “Casa Grande”, una àrea natural recreativa a les afores de la ciutat.

Ja prou penso que les Jornades haurien de servir-me per perdre algun quilo i abaixar el colesterol, però ens tracten tant bé amb els excel·lents productes de la terra, i la gana i la set produïda per l’esforç, que dubto que ho aconsegueixi.

Portem ja 196,5 km. recorreguts, i avui, amb les pujades (compensades per alguna baixada), la mitja baixa una mica: 23,91 km/hora.

(Abans de la sortida, els Senadors socialistes Marcos Hernández, de Lanzarote, Juan Barranco, de Madrid, Carmen González, de Paléncia i Arturo González, de Segovia, aprofiten per donar una ullada a la premsa del dia)

Valladolid, 2 de juliol.