16 de juliol, 2006

Activitats d'estiu. Festival de Peralada.

Com cada any aprofito la invitació per assistir a un acte del Festival de Peralada. Enguany també, a la inauguració, amb un programa certament atractiu:

RICCARDO MUTI
ORCHESTRA GIOVANILE LUIGI CHERUBINI
RICCARDO MUTI, direcció musical
H. SCHELLENBERG, primer oboè
Concert inaugural:
VERDI, Simfonia de Joana d'Arc.
MOZART, Concert per a oboè i orquestra en do major, KV 314.
DVOŘÁK, Simfonia núm. 5 en fa major, opus 76.
Torna Riccardo Muti amb el projecte de la jove orquestra a la que es dedica intensament. En aquesta ocasió ha convidat com a solista a Schellenberg, primer oboè de la Filharmònica de Berlín

És molt agradable al començament d’estiu, al cor de l’Empordà, passar una vetllada com aquesta. Dóna lloc, primer, tot sopant a peu dret, poder saludar a vells coneguts (tants anys en la vida pública donen per molt), companys i amics. Retrobar, per exemple, el Professor Jordi Nadal que vaig explicar l’any passat que està treballant a l’arxiu del castell; al que fou cap del Mossos d’Esquadra a Mataró, i ara ho és de tot Girona, en Joaquim Belenguer; i tant d’altra gent (molts d’ells gironins) que se’m faria massa llarg citar-los. Després, un bon concert. Probablement els entesos diran que fàcil i em caldrà llegir la crònica dels diaris per assabentar-me quin nivell li donen, ja que no sóc precisament un entès i generalment sempre em sembla bé. Acostumo a deixar anar la imaginació en els concerts i no em concentro especialment en l’actuació dels interpretes, però em va molt bé.
Llàstima que la tornada a casa a les tantes de la nit es faci pesada, però val la pena.
Mataró, 16 de juliol.