28 de juliol, 2006

Activitats d'estiu. Els focs de Les Santes.

Ara estic molt allunyat de la festa major de Mataró, de Les Santes. Enguany, més enllà de anar a veure els focs i la posterior passejada a mitja nit pel Passeig Marítim no crec que vagi, o participi, en res més.



Hi ha diversos motius per aquest desinterès. Evidentment influeix l’allunyament de la ciutat provocat per la meva estada a Madrid, malgrat mantenir el coneixement del que hi passa per la xarxa, però no és el mateix, no es viu amb la mateixa intensitat.

En segons lloc, l’edat. Crec que aquest és un motiu més rellevant. Ja no sóc jove per anar a saltar en l’esbojarrada “escapada a negra nit”, ni tinc fills petits per portar-los darrera els gegants, ni sóc tan gran per asseure’m en els concerts i ballades de sardanes. El ball no ha estat mai el meu fort, em sembla que ho faig malament i tinc força sentit del ridícul. A més, a casa, llevat d’ahir que era festa local, tothom treballa.

Tant mateix els llargs anys de responsabilitats polítiques locals també deixen empremta. Per qualsevol autoritat local els dies de la Festa Major no són precisament els més plàcids, ja que s’està sempre en tensió i amatent perquè tot vagi bé. Estar arreu, adequadament, sent centre d’atenció, vetllant, dirigint,... Acostumava a prendre’m vacances uns dies abans per poder-los enfrontar amb forces. Ara, amb la ressaca de tots aquells anys, no m’atreuen especialment.

I també hi ha la crec coneguda manca de “feeling” meva amb moltes de les coses que giren en torn de Les Santes i els “santeros”, organitzadors i participants, malgrat els esforços que vaig fer, però aquesta és una altra historia que ara no cal explicar.

Mataró, 28 de juliol.

3 comentaris:

El bloc de notes d'en Toni ha dit...

Manuel

No puc estar del tot d’acord amb el que dius. El que tenim es fruit de molts anys i crec que tu alguna cosa has tingut a veure durant molt de temps. I encara que no t’agradi del tot , els que no pensem en signe polític, creiem que tampoc esta tant malament. Manel encara que estiguis a Madrid no t’allunyis de la teva ciutat de la qual tu tens molt a veure i continua gaudint dels reus passejos per el centre sempre que et sigui possible.
Bones vacances

Manuel Mas i Estela ha dit...

Hola, Toni!
Gràcies pel teu comentari. A partir d’ell he pogut conèixer els teus blogs en els que, entre d’altres coses que et reflecteixen, es veu que ets “santero”.
A l’entrada sols expresso un estat d’ànim personal, i les seves causes, que crec que són perfectament comprensibles, no faig cap valoració de la festa en sí. Una certa llunyania, l’edat, el cansament desprès de tants anys de protagonisme i una visió diferent de la ciutat i del que haurien de ser les festes. El món canvia, i les persones que en ell estem també. No passa res, tampoc hem de sacralitzar els fets i les critiques.
Et desitjo també unes bones vacances.

Tercera Edad ha dit...

Hola MANEL me aria ilusión que sabiendo como aprecias Mataró pudieras venir el DIA 6 de este mes que presenta un libro REMUAL en la PEDRERA de BARCELONA sobre las residencias ya se que tendrás el libro lo ha mandado ha toda España y parte del extrajera ha trabajado de valiente muchas horas y creo que es digno de hacer algo por la tercera edad y el lo cuenta como primera persona que lo ha sufrido en sus carnes un yo lo admiro la serenidad que tiene un saludo ENCARNA