25 de juny, 2006

Mira quién baila. SEAT.

De resultes d’una interpel·lació prèvia, ERC planteja al Ple del Congrés una moció sobre el darrer expedient de regulació d’ocupació (E.R.E.) de SEAT. En la mateixa, entre d’altres coses, diu que el Congrés demani al Govern actuacions davant l’empresa per corregir el resultat del E.R.E. i que faci gestions per la reincorporació dels treballadors acomiadats.

Des de la tribuna, tant la meva companya, i experta sindicalista, Isabel López Chamosa, com també en Carles Campuzano de CiU, van fer veure la incongruència que representava demanar al Govern de l’Estat que es fiqués en les competències autonòmiques i en les derivades de l’autonomia de la negociació col·lectiva entre empreses i treballadors.

Se’ls va oferir als d’ERC una esmena que solucionava aquest escull, manifestava la preocupació de la Cambra per la situació creada i demanava la Govern temes de la seva competència: ajudes a la I+D, infrastructures, etc. No hi va haver forma de transaccionar (nova situació post Estatut?) Rebutjades les esmenes vam anar a la votació de la moció que va visualitzar el recolzament oportunista del PP a la proposta d’ERC, i el vot conjunt del Grup Socialista i del grup de CiU.

Madrid, 22 de juny.